perjantai 27. elokuuta 2021

Kissa Oksentaa Ja On Vaisu

Auta koiran vatsaa toipumaan. Karvapallojen oksentaminen on etenkin pitkäkarvaisilla kissaroduilla normaalia.


Kissa Oksentaa Ell Asema Koira Kissaklinikka Oy Turku

Itse asiassa aivastelunne ja yskiskelynne takana on kovapintainen ja hyvin tarttuva kissan iholta löytyvä proteiini Fel d.

Kissa oksentaa ja on vaisu. Kissa virtsaa laatikon ulkopuolelle lattialle sohvalle sänkyyn matoille tms. Kissan nuollessa itseään se nielee karvoja ja sulamattomat karvat kiertyvät mahalaukussa pötkyläksi jonka kissa oksentaa. Vein sen eläinlääkärille joka heti verinäytteiden tultua sanoi että sillä on yleinen kissalle tuleva karvapallo nielussa.

Satunnaiset karvapallo oksentamiset tai esimerkiksi autossa ilmenevä matkapahoinvoinnin aiheuttama oksentelu taas eivät vaadi niin välitöntä hoitoa. Oksennus on välillä sellaista limaa välillä taas se oksentaa. Niitä vanhan kissan vaivoja joiden sekundaarisena seurauksena.

Päätös pitkäaikaisen lemmikin eutanasiasta ei ole helppo mutta on hyvä muistaa että sairaan vanhan kissan hoitomuotoja punnittaessa eutanasia on inhimillinen ja kivuton vaihtoehto. Jos kissa oksentaa 1-2 kertaa viikossa ja aina ahmimisen yhteydessä en olisi huolissani enkä hakeutuisi jatkotutkimuksiin. Kissani ei juossut ovelle vastaan eikä maukunut tai ollut mitenkään pirteä tai normaali.

Yleiskäynnillä eläinlääkäri tutkii koiran tai kissan huolellisesti ja keskustelee kanssasi lemmikin oireista ja. Tavallisesti kun karvapallo on kasvanut riittävän suureksi kissa oksentaa sen ulos makkaranmuotoisena karvatuppona vaikka joillakin kissoilla ne poistuvat ulosteen mukana. Mikäli koira ei juo ja oksentaa rajusti tulee olla yhteydessä eläinlääkäriin.

Kissan oksentelu voi olla säännöllistä tai satunnaista ja. Äkillinen oksentelu on useimmiten vaaratonta ja voi johtua tilapäisestä vatsan toimintahäiriöstä tai karvapalloista. Lisäksi te ihmiset haluatte aina syyttää allergiastanne karvojamme.

Myös oksenteluja vakavammista syistä kuten vierasesineiden aiheuttamista tukoksista tavataan tämä on kuitenkin harvinaisempaa. Joskus pallosta voi kuitenkin olla vaikea päästä eroon ja kissa kakoo ja oksentelee toistamiseen. Joka tapauksessa karvapalloista harvoin on mitään haittaa.

Voi olla jotain loisia tai sitten voi olla muistaakseni jokin sappikivi-juttu mutta ikäväkseni mun täytyy kertoa että meidän viime talvena kissojen taivaaseen lähteneen kissaherran oksentelut paljastuivat vatsassa olevan kasvaimen oireiksi. Adalmiina on nuori kissa. Kissan ohutsuolen ripulia tulee kerrallaan paljon sen väri voi vaihdella esimerkiksi vihreästä oranssiin ja se saattaa sisältää sulamatonta ruokaa.

Kun koiran tai kissan vointi tai muu lemmikin hyvinvointiin liittyvä asia huolestuttaa varaa aika yleiskäyntiin eläinlääkärin vastaantotolle. Etenkin pennut ja pienet vanhat tai sairaat koirat saavat helposti vaarallisen nestehukan. Kissa oksentaa jatkuvasti.

Kissa voi kärsiä myös oksentelusta ja ilmavaivoista ja se saattaa laihtua. Tällöin on aina syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Kissan ulosteen tarkistaminen voi olla vaikeaa koska kissa saattaa pyrkiä ulos asioilleen.

Kissa oksentaa useita kertoja tunnissa tai oksentaa vaikka on ollut paastolla Kissa ei voi paremmin vaikka sitä on hoidettu kotona suolistoystävällisellä ruoalla maitohappobakteereilla ja reseptivapailla ripulilääkkeillä 3-4 päivän ajan nuoret pennut ja vanhat koirat tarvitsevat usein. Mikäli kissa oksentaa kaiken mitä se syö tai oksentaa verta on välittömästi oltava yhteydessä eläinlääkäriin. Koiran tai kissan yleiskäynti.

Monesti oksennus on vain limaa ja vaahtoa. Kissalla kuume alkaa lämmön noustessa yli 393 astetta. Kissat voivat myös oksentaa karvapalloja jotka ovat joutuneet suolistoon kissan nuollessa itseään.

Pahoinvoinnin hoito on hyvinvointikysymys. Juotin hänelle väkisin ruiskulla vettä jottei kissa. Jos kissan veriarvot ovat muuttuneet ja sillä on kuumetta voidaan epäillä tulehduksen levinneen virtsarakosta munuaisiin.

Jos tiedetään että kissa ahmii ruuan ja oksentaa koetetaan muuttaa ruokavaliota tai käyttää ruokinta-automaatteja ahmimisen vähentämiseksi. Hyvin harvoin sairaskaan kissa nukkuu kotona helposti ja nopeasti ikiuneen. Kissa oli vaisu onneksi se kuitenkin söi ja kävi vessassa.

Oksentelevan kissan matohäädöstä on huolehdittava sillä sisäloiset voivat aiheuttaa oksentelua. Hassu juttu mutta vilkkuluomet eivät välttämättä ole yhteydessä silmiin vaan kuvastaa kissan huonoa oloa eli oire voi johtua ihan jostain muusta. Vieras 31122009 9 Mä veisin lekuriin koska jatkunut jo pidempään.

Onko teidän kissoilla ollut gastriittia ikinä. Syökö ja juoko silti käykö hiekkalaatikolla ja tuleeko mitään siivottavaa. Kissan akuutilla oksentelulla tarkoitetaan alle 3 päivää kestänyttä oksentamista joka paranee itsestään ilman suurempia toimenpiteitä.

Pahoinvointi voi olla seurausta pilaantuneen ruoan syömisestä. Meillä kissa alkoi viikko sitten oksentelemaan rajusti. Ikääntyvän kissan kanssa tulee myös eteen lemmikistä luopumisen aika.

Iho-oireiden kuten kutinan ja ihottumien syy on aina hyvä selvittää. Kissa on sisäkissa ja eläinlääkäri neuvoi joskus aiemmin että sitä ei tarvitse madottaa erikseen juuri siksi että on jatkuvasti sisällä. Päivittäinen oksentelu ei kai kuitenkaan ole ihan normaalia.

Noin pariviikkoa sitten kun tulin kotiin toinen kissoistani oli oksennellut koko eteisen maton täyteen nestemäistä oksennusta. Meillä yksi kissa oksentaa tosi usein karvapalloja ja sit jos on sattunut just syömään niin tulee kyllä ruoatkin mukana. Se sai oksennukseen vaikuttavaa lääkettä ja hetken kuluttua se oksensi minusta ison karvapallon eläinlääkärin pöydälle.

Mikäli kissanpentu oksentaa ja ripuloi ja sen yleisvointi on vaisu tulee ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Kissa 8 v ja koira 5 v. Apteekissa on saatavilla reseptivapaita ravintolisiä jotka voivat helpottaa koiran vatsaongelmia ja rauhoittaa suoliston toimintaa.

Jos kissa oksentelee säännöllisesti ja. En tiedä onko tää oikea paikka tälle mut kysynpähän nyt kuitenkin. Käytiin lääkärissä otettiin röntgenkuvat verikokeet ja tutkittìin kaikki oli hyvin.

Kissa oksentaa lihansyöjänä helposti eikä oksentaminen ole aina merkki mistään vakavasta. Soitin eläinlääkäriasemalle ja sain onneksi heti ajan. Tilannetta pahentaa se että kissa oppii pelkäämään matkustamista ja oksentaa jatkossa yhä herkemmin.

Kissa on vaisu syöjuo normaalia huonommin tai käyttäytyy muuten normaalista poiketen. Oksentelun syy on aina syytä selvittää. Jos oksentelua on useammin ja siihen ei liity ahmimista on kyseessä krooninen sairaus jonka seurauksena oksentaminen tapahtuu.

Jotkut kissat alkavat oksennella vanhoilla päivillään enemmän. Paitsi ihan vähän aikaa sitten kissani alkoi kakomaan. Kissa-allergia on todettujen tapausten perusteella tuplasti koira-allergiaa yleisempi Eiväthän kissat kärsi ihmisallergiasta.


Kissa Oksentaa Ell Asema Koira Kissaklinikka Oy Turku


Kissa Oksentaa Ell Asema Koira Kissaklinikka Oy Turku


Kissa Oksentaa Mika Hatana Omaelainklinikka


Kissa Oksentaa Ell Asema Koira Kissaklinikka Oy Turku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Featured Post

Kissalla 6 Varvasta

Vastausta ja 9396 t. Kuinka monta elävää olentoa oli matkalla kaupunkiin. Pin Oleh أم غلا Di Mis Wallpaper Ilustrasi Karakter Wallpaper K...