maanantai 27. syyskuuta 2021

Kissa Oksentaa Kerran Viikossa

Jos korvakäytävässä on eritettä likaa tai kosteutta ne kannattaa puhdistaa. Jos kissa oksentaa 1-2 kertaa viikossa ja aina ahmimisen yhteydessä en olisi huolissani enkä hakeutuisi jatkotutkimuksiin.


Kissa Oksentaa Mika Hatana Omaelainklinikka

Vaikka kissa oksentaa karvapallon joka niin usein on normaalia joskus saatat joutua huolestumaan.

Kissa oksentaa kerran viikossa. Juotin hänelle väkisin ruiskulla vettä jottei kissa. Kissa on keväästä lähtien ulkoillut säännöllisesti noin kerran- kaksi viikossa valjaissa ja syönyt aina ulkoillessaan ruohoa. Peku oksentaa suhteellisen usein yleensä karvaa mutta joskus myös ihan.

Kyseessä voi olla ruoka-aineallergia madot ohi menevä tulehdus tai jotain vakavampaa -. En osannut epäillä mitään vakavaa koska kissa oli ollut meillä vasta vuoden joten en ihan tiennyt mikä sille on normaalia. Adalmiina on nuori kissa.

Jos kissa oksentaa sulamatonta ruokaa useammin kun muutaman kerran viikossa tai sillä on huono ruokahalu se laihttuu tai vaikuttaa muuten kipeältä tai vaisulta on viisasta kysyä neuvoa eläinlääkäriltä. Kuumalla kun puolipitkäkarvalta karvaa lähtee runsain mitoin. Lisäksi kesästä 2008 lähtien oli kolmeen otteeseen oksentelua useampi päivä kerrallaan.

Jos kissa oksentaa useammin kuin kerran 2 kuukaudessa on kyseessä jonkinlainen fysiologinen ongelma - myöskään karvapallojen oksentelu tätä useammin ei ole normaalia. Oksentaminen saattaa liittyä kissan lääkitykseen myrkytykseen suoliston tukokseen tai tulehdukseen munuaisten tai maksan toimintahäiriöön virtsatietukokseen sokeritautiin kohtutulehdukseen kilpirauhasen liikatoimintaan tai kasvainsairauteen. Oksentaminen ei ole kissalle normaalia.

Kissa on sisäkissa ja eläinlääkäri neuvoi joskus aiemmin että sitä ei tarvitse madottaa erikseen juuri siksi että on jatkuvasti sisällä. Silakoita tai seitä 2 kertaa viikossa. Ainahan kissat vähän oksentaa.

Perheeseemme tuli 9-vuotias kissa joka oksenteli aika usein kerran viikossa. Kirjoitin vajaa viikko sitten siitä että perusterve leikattu kollikissa oksentee jatkuvasti. Jauheliha sellaisenaan raakana on myös hyvä vaihtoehto.

Kissanruohoa kannattaa antaa jopa muutaman kerran viikossa voi kasvattaa itse taikka ostaa jos kissa kärsii karvapalloista. Oksentelu on kiusallinen asia. Jos kissasi oksentaa ruskeaa nestettä useita kertoja ja tai yhdessä muiden oireiden kuten ruokahaluttomuuden painonpudotuksen uneliaisuuden tai ripulin kanssa sinun tulee tehdä tapaaminen heti eläinlääkäriltäsi.

Oksentelu useammin kuin kerran viikossa on ehdottomasti merkki ongelmasta. Laku sitten taas oksensi ensimmäisen kerran karvaa vasta lähes 2-vuotiaana. Kuinka puhdistan kissan tai koiran korvat.

Blogissa IBD-kissan tarina. Kissan peseminen on tarpeellista silloin jos kissa ei jostain syystä pysty puhdistamaan turkkiaan nuolemalla tai kun turkin puhtaanapito vaatii lisäksi myös vesipesua. Korvakäytävä pyritään pääsääntöisesti pitämään kuivana jolloin tulehdusmikrobien.

Kissa söi ja vaikutti muuten terveeltä. Kissani ei juossut ovelle vastaan eikä maukunut tai ollut mitenkään pirteä tai normaali. Noin pariviikkoa sitten kun tulin kotiin toinen kissoistani oli oksennellut koko eteisen maton täyteen nestemäistä oksennusta.

Oksennus on välillä sellaista limaa välillä taas se oksentaa ruokansa. Yleensä kuulemma seuraavana päivänä yökkäillyt karvapalluroita eli siis oksennus ollut silloin erilaista kuin nyt. Kissa oksentaa jatkuvasti.

Ei välttämättä ole syy soittaa eläinlääkäriisi mutta jos kissallasi alkaa olla usein esimerkiksi kerran viikossa tai karvapallot ovat suuria ja näyttävät aiheuttavan lemmikkisi epämukavuutta saatat haluta saada kissan ystävä. Mikäli kissa oksentaa kaiken mitä se syö tai oksentaa verta on välittömästi oltava yhteydessä eläinlääkäriin. Kala on hyvää ruokaa koska se on vähän lihottavaa.

Voit antaa kissallesi myös kerran viikossa munuaisia tai muita sisäelimiä sekä kalaa esim. Kissanmallas ehkäisee ruoansulatusvaikeuksia ja auttaa. Kissat jotka liikkuvat vähän voivat myös saada suolistotukoksen.

Jos oksentelua on useammin ja siihen ei liity ahmimista on kyseessä krooninen sairaus jonka seurauksena oksentaminen tapahtuu. Jos kissa oksentaa useammin kuin muutaman kerran kuukaudessa edes vain karvapalloja on syytä hakeutua tarkempiin tutkimuksiin. On järkevää varautua mahavaivoihin pitämällä kotona maitohappobakteerivalmistetta luutonta kanaa tai valkoista kalaa pakastimessa sekä mielellään myös elektrolyyttijauhetta jonka voi sekoittaa veteen.

Mitä tehdä jos kissasi heittää keltaista nestettä. Omistajien on syytä huolestua etenkin jos kissa oksentaa jatkuvasti tai jos kissa oksentaa verta. Monesti oksennus on vain limaa ja vaahtoa.

Jos kissasi oksentaa keltaisen nesteen kerran ja et ole muita merkkejä sairaudesta se ei ehkä ole huolestuttava. Mutta en usko kissan omistajaa pitäisi sietää sitä lainkaan varmasti ei jos sitä esiintyy useammin kuin kerran viikossa. Satunnaiset karvapallo oksentamiset tai esimerkiksi autossa ilmenevä matkapahoinvoinnin aiheuttama oksentelu taas eivät vaadi niin välitöntä hoitoa.

Ruokavalion käyttämättömyys ruuan syöminen jota kissan maantieteellinen järjestelmä ei siedä Toksiinialtistus. Jos kissa oksentaa ruokansa useamman kerran viikossa jatai vatsa on jatkuvasti löysällä on edessä reissu eläinlääkäriin. Laura Hänninen Kirjoittaja on eläinlääkäri ja toimii puolisonsa kanssa Rekku Rescuen sijaiskotina.

Pekua kyllä harjataan useita kertoja päivässäkin ainakin näin. Pitkäkarvaiset ja karvattomat kissat vaativat säännöllistä pesemistä kun taas lyhytkarvaiset kissat. Kissa voi alkaa oksentaa ripuloida tai saada tukoksen.

Sehän on ihan normaalia. Kissan ja koiran korvia ei tarvitse rutiinisti puhdistaa mutta ne tulee tarkastaa säännöllisesti esim. Yksi oire joka voi seurata kissan oksentelua ja jonka pitäisi aiheuttaa vakavaa huolta kaikille kissan omistajille on kissa joka oksentaa verta.

Kissan nuollessa itseään voi vatsaan muodostua karvapalloja jotka häiritsevät ruoansulatusta. Se ei kyllä ole varmastikkaan ratkaisu kissan jatkuvaan huonoon oloon mutta voi helpottaa sen oloa kun ei tarvitse oksennella niinkään usein karvapalloja. Jos kissa oksentaa ruokansa useamman kerran viikossa jatai vatsa on jatkuvasti löysällä saattaa kyseessä olla krooninen tulehduksellinen suolistosairaus IBD tai pahimmassa tapauksessa suolistosyöpä lymfooma.


Kissa Oksentaa Mika Hatana Omaelainklinikka


Kissa Oksentaa Ell Asema Koira Kissaklinikka Oy Turku


Kissa Oksentaa Mika Hatana Omaelainklinikka


Kissa Oksentaa Ell Asema Koira Kissaklinikka Oy Turku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Featured Post

Kissalla 6 Varvasta

Vastausta ja 9396 t. Kuinka monta elävää olentoa oli matkalla kaupunkiin. Pin Oleh أم غلا Di Mis Wallpaper Ilustrasi Karakter Wallpaper K...