lauantai 23. lokakuuta 2021

Lyhytkarvainen Persialainen Kissa

Nimestään huolimatta nykyisellä persialaiskissalla ei kuitenkaan katsota olevan orientaalisia esivanhempia. Seurallinen huomiosta nauttiva mutta hyvin rauhallinen kissa.


Exotic Kissat Eksoottinen Ja Lyhytkarvainen Kissarotu

Pitkäkarvainen nuori tyttökisu etsii rakastavia huoltajia.

Lyhytkarvainen persialainen kissa. Turkinhoito taitaa olla myös monimutkaisempaa. Jotkut amerikkalaiset lyhytkarvaiset kasvattajat käyttivät Persiaa 1950-luvun lopulla risteyksessä. Ihan ensimmäinen rotustandardi oli lyhytkarvaiselle hopean väriselle persialaiselle vaikka muutkin värit olivat sallittu.

Aivan lyhythän se ei ole - ei siis niin lyhyt kuin vaikkapa siamilaisen. Kisu sai tarvittavat rokotteet ja hänelle on. Pirkanmaan Rotukissayhdistys auttaa ja neuvoo mielellään mikäli sinua on päässyt kissakuume puraisemaan ja pahasti.

Syntynyt 228 ja voi muuttaa 14 vkon iässä. Exotic on persialaisen lyhytkarvainen malli joten käsitykseni mukaan sen turkki pysyy lyhyehkönä koko kissan elämän. Sen hyväksytyt värit ovat samat kuin siamilaisella.

Eksoottinen lyhytkarvainen kissa on yleensä terve ja kestävä mutta erilaisia terveyteen liittyviä kysymyksiä ei pidä unohtaa. Alkuperältään rotu on kotoisin Yhdysvalloista joissa niiden jalostus alkoi 1960 -luvulla. Muuttaessa on madotettu rokotettu ellterveystarkastama sekä TICA-rekisteröyty.

Tyttö etsii omaa rakastavaa kotia. Tämä lempeä luonteinen kissa ei ole kovin riehakas. Risteytyksen ilme sai tunnustusta näyttelykehässä mutta onneton amerikkalainen.

Näyttelykissan turkin hoito ja pesu on tärkeää. Tarkoituksena oli saada aikaan kissa joka olisi lyhytkarvainen mutta muistuttaisi. Ulkonäöltään pehmoinen persialainen kissa on yksi suosituimmista kissaroduista.

Myydään kissa Shaded silver persialainen tyttö Ikä. Lisätietoja spostilla tai puhelimitse. Seychellien lyhytkarva on naamiollinen valkolaikkuinen kissa jolla on siniset silmät.

Nämä kissat elävät pitkälti yli kymmenenvuotiaiksi ja ovat yleensä melko terveitä. Suurin poikkeama nykyisiin oli ettei siinä vaadittu lyhyttä nenää koska sitä ei amerikkalaiselta lyhytkarvaiseltakaan vaadittu. Exotic kissat pitävät rauhallisesta elämästä eikä sitä haittaa vaikka se joutuu jämään yksin kotiin.

Se on kehitetty yhdistämällä persialaiseen amerikkalainen lyhytkarvakissa ja helppohoitoisen turkkinsa ansiosta siitä on tullut suosittu rotu tavallisen persialaisen rinnalle. Onko persialaisilla paljon hengitysvaikeuksia tylpän kuonon takia tai silmäongelmia. Seychellien lyhytkarva on lyhytkarvainen kissarotu Isosta-Britanniasta.

Lue alta vinkit oman kissakaverin etsintään. Luonteeltaan on reipas sosiaalinen ja sylissä viihtyvä kehruukone. Sinisillä turkiksilla varustettujen kissojen tapauksessa laimennettu geeni tuottaa kuitenkin turkin värin joka on siniharmaan eri sävyjä.

Exotic on persialaisen lyhytkarvainen muunnos ja turkin pituutta lukuunottamatta samanlainen kuin persialainen. Kissa täytti vähän aikaa sit 4kk syntyi 04082021 ja on luovutettavissa heti. Koska sen kuono on litteä ja lyhyt eksoottista ne voivat aiheuttaa hengitysvaikeuksia tyypillisiä lyhytkasvuisia rotuja mutta tapauksia on huomattavasti vähemmän kuin edeltäjillään persialaisia.

Turkki on selkeimmin erottuva piirre ja se onkin upean plyysikankaisen tuntuinen. Vuonna 2017 Suomessa rekisteröitiin 4 128 kissaa ja kärkipaikkaa 15 vuoden ajan on pitänyt ragdoll. Pesemisen tarve riippuu kissan turkin rasvakerroksesta mutta yleensä kissan peseminen joka toinen kuukausi riittää.

Mikäli etsit kotikissaa suosittelemme sinua tutustumaan esimerkiksi yhteistyökumppaneinamme toimivien eläinsuojeluyhdistysten kotisivuille joista löydät aina kotia etsiviä pentuja sekä. Pitkäkarvainen kissa ei pysty pitämään turkkiaan puhtaana yksin vaan se tarvitsee omistajansa apua. Teknisesti tämä turkin väri on laimennus geenistä joka vastaa mustan turkin tuottamisesta kissoissa.

Sen Persiaan viittaava nimi on peräisin farsinkielen sanasta Gorbe-ye irāni eli suomeksi käännettynä iranilainen kissa. Pitkäkarvaiset rodut eivät ole poissuljettu idea mutta kauheaan pesuharjausrumbaan en haluaisi lähteä. Persialainen Lyttynenäinen ja lyhytjalkainen rotu jonka muhkea turkki vaatii omistajalta ahkeraa huoltamista.

Yksi haara josta rotu on kehitetty ovat exotic kissat tarkemmin ottaen persialainen. Meidän kissa oli angorakarvainen ja turkki takkuuntui tosi herkästi. Hae vahvistamattomat 2021 - Suomen Kissaliitto ry Kehätieto OySuomen Kissaliitto ry Kehätieto Oy.

Exoticin turkki on persialaisen turkkia helppohoitoisempi. Toisena osapuolena on brittiläinen lyhytkarvainen kissa. My cat is a mixed breed sekarotuinen and is short-haired lyhytkarvainen.

There are many different breeds of cats kissanrotu. Seychellien lyhytkarva on vilkas. Some of them are long-haired pitkäkarvainen like Persian cats persialainen.

Vai onkko ihan huuhaata tämä tieto. 8 sinisen kissan rodut. Standardin mukaan kissa on helppohoitoinen persialainen lyhyellä turkilla.

Kyseessä saattoi olla vahinkoastuminen. Tämä tehtiin salaisesti kehon tyypin parantamiseksi ja tehtiin ristit myös venäläisten hyvä ja kesytetty eksoottinen kissa myytävänä sininen ja burmalainen kanssa. Seychellien lyhytkarva syntyi Lontoossa 1980-luvulla kun siamilainen ja persialainen risteytettiin.

Abessinialainen balineesi cornish rex devon rex don sfinx german rex itämainen lyhytkarva itämainen pitkäkarva japanin bobtail peterbald sfinx siamilainen somali thai venäjänsininen. Sinisillä kissoilla on kiehtova ja kiehtova ulkonäkö.


Brittilainen Lyhytkarva Kissarotuja Zooplus Tietonurkka


Lataa Kuva Persialainen Kissa Valkoinen Kissa Porroinen Kissa Kissat Kotimaan Kissat Kuono Lemmikit Valkoinen Persialainen Kissa Persian Elaimet Pi


Eksoottinen Lyhytkarvainen Kissa Persian Kissa Harmaalla Pohjalla Tapetti Pixers Elamme Muutoksille


Incat Ry Exotic


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Featured Post

Kissalla 6 Varvasta

Vastausta ja 9396 t. Kuinka monta elävää olentoa oli matkalla kaupunkiin. Pin Oleh أم غلا Di Mis Wallpaper Ilustrasi Karakter Wallpaper K...