tiistai 2. marraskuuta 2021

Bengalin Kissa Luonne

Vuonna 1970 William Engler eksoottisten kissojen kanssa vuosia työskennellyt eläintenhoitaja siitätti leopardikissallaan kaksi kissanpentuetta. Kuten useimmat lyhytkarvaiset kissat myös bengalit hoitavat oman turkkinsa erittäin tehokkaasti.


Bengalin Kissa Kesykissa Vai Villi Pikkutiikeri 2021

Englerin kissoja syntyi lopulta kolmannessa sukupolvessa ja mies nimesi kissat bengaleiksi.

Bengalin kissa luonne. Suonissa tiikerin verta rakastava luonne ja kaunis ulkonäkö. Bengalin turkki on lyhytkarvainen ja erittäin tiivis. Ruskea on bengalin perinteinen klassinen väri ja ruskeiksi kutsuttavat bengalit ovat yleisilmeeltään ruskeita.

Värinimike pitää sisällään kuitenkin runsaasti vaihtelua ja niinpä tämän väristen bengaleiden turkin pohjaväri voi olla sävyltään harmahtava kellertävä hiekka oranssi punaruskea tai mitä tahansa siltä väliltä. Tämä tavoite mielessään tuomarit palkitsevat erityisesti niistä piirteistä bengalin ulkonäössä jotka poikkeavat muiden kesykissojen piirteistä. Tämän kissan turkin rakenne on hyvin poikkeava sillä sen aluskarva on yhtä pitkää päällyskarvan kanssa jolloin se nousee hieman koholle.

Bengali ei sovi perheeseen jossa on paljon esineitä jotka menevät helposti rikki jotka eivät. Tästä huolimatta bengalin ei saisi missään nimessä myöskään antaa elää yksin. Bengalin kissa jonka luonne on aina yksilöllinen voi joka tapauksessa käyttäytyä eri tavalla.

Bengali on aktiivinen kissarotu joka vaatii paljon virikkeitä. Bengalin omistajat - tai pikemminkin palvelijat - aloittavat kuitenkin kissansa ylistämisen sen ihastuttavasta ja sosiaalisesta luonteesta. Bengalin lyhyt kiiltävä turkki ei kaipaa jatkuvaa hoitoa mutta ne nauttivat huomiosta myös turkinhoidon muodossa.

Seuralaiskissoiksi soveltuvia kissarotuja ovat yhtä temperamenttiset kissat kuin bengalikissa. Ei siis ole yhdentekevää millaisen kissan kumppanikseen valitsee. Bengali on kesykissa joka muistuttaa pientä metsässä viihtyvää Felis Bengalensista tai leopardikissaa.

Kissa jolla on villi ulkomuoto ja kotikissan rakastava ja luottavainen luonne. Bengali vaatii ihmiseltään paljon mutta myös antaa paljon. Bengalin pennut Bengali kissa on pieni ihme luonnolle.

Mutta myös itsepäinen äänekäs ja vaativa. Bengali on notkea ja erittäin lihaksikas. Burma kuuluu kaakkoisaasialaisiin kissarotuihin.

Bengalin kissa nauttii nykyään suurta suosiota kissankasvatuspiireissä - eikä syyttä. Bengalin kissojen luonne ei pelkää muita eläimiä kohtaan. Myöhemmin rotuun yhdistettiin toisen sattuman kautta amerikkalaista lyhytkarvakissaa joka toi mukanaan muunmuassa kehon jäntevyyden sekä hopeavärityksen.

Bengalin rodunomaiset ominaisuudet tekevät siitä myös mainion harrastuskissan lajeihin kuten kissa-agility ja tietysti myös näyttelyharrastukseen. Vilkas eloisa älykäs rakastava. Kissan villi ulkonäkö ja sen vastapainona avoin ja mukava luonne olivat ohittamaton yhdistelmä.

Bengali on myös innokas puuhastelija kodin askareissa ja mm. Kaikkien kissojen tavoin rotu tarvitsee säännölliset rokotukset loishäädöt ja vuosittaisen terveystarkastuksen. Opi tekemään asiat mukaviksi kotona kun adoptoit kissan.

Yhtä kaikki bengali on kissa johon ei voi olla rakastumatta. Bengalin kissan vatsa ei voi sulattaa ruokaa joka on otettu pöydän omistajilta. Elämäntapoihisi sopivin valinta Lue tärkeistä seikoista joihin kiinnittää huomiota kissaa ottaessa kuten ikä karvojen pituus ja minkä kissarodun ominaisuudet sopivat parhaiten elämäntapoihisi.

Ocicat oli syntynyt ja sen suunnitelmallinen kasvatus alkoi. Mutta samaan aikaan heillä on esi-isiensä kestävyys armo ja taitavuus täysin kotimaisen suosion luonne säilyttäen vain pienen ja parhaan osan villien esi-isien ominaisuuksista. Mutta jos opit ymmärtämään tämän itsenäisen ylpeän ja samalla leikkisän olenton et koskaan halua aloittaa toisen rodun kissaa.

Terveydestä puhuttaessa ei pidä unohtaa myöskään kissan tarttuvia tauteja. He eivät pelkää vesihoitoja. Kun sopiva kissa sitten löytyy niin siitä on vuosiksi iloa pitkäikäisimmistä kissoista lähemmäs 20 vuotta.

Kyse on aidosti ikään kuin kumppanin valinnasta ja kissan luonne on hyvä tuntea etukäteen suhteellisen hyvin ennen kuin kissan ottaa hoidettavakseen. Katso bengalikissan esittely niin saat tietoa rodun luonteesta ja hoidosta. Burma on yksi harvoista kissaroduista jolla on kaksi erilaista rotustandardia sen mukaan onko kyse eurooppalaisista vai.

Bengalin luonne kuvat puhuvat enemmän kuin tuhannet sanat. Ovien availu ja valojen sytyttely ovat tuiki tavallisia harrasteita monelle nokkelalle bengalille. Bengalin asema kotikissana taas.

Auringossa kimalteleva leopardikuvioinen turkki ja täyteläisen vihreät silmät - bengali on upea ja huomiota herättävä kissa joka ei jää ohikulkijalta huomaamatta. Bengali on atleettinen eläin kiinnostunut ympäristöstään ystävällinen utelias ja itsevarma kissa joka on. Lisäksi heidän ruumiinrakenteensa muistuttaa leopardeja ja niillä on sekä villi että kotimainen luonne.

Tarve ostaa valmiita rehuteollisuutta. Bengalamin hoito on vähäistä ja nämä eläimet ovat puhtaat. Taudinaiheuttajia voivat olla virukset bakteerit sienet alkueläimet ja parasiitit.

Lemmikkimedia tapasi PETexpo -tapahtumassa Jari Siltaojan ja pienen leopardikissan. Venäjänsininen on keskikoinen kissa jonka silmiinpistävin piirre on sen kaksinkertainen hopeanhoitoinen siniharmaa turkki. Bengali on melkoisen vekkuli kissa.

Tutkimuksissaan Centerwall jalosti useita leopardikissojen hybridejä. Silitettäessä se tuntuu poikkeuksellisen silkkiseltä. Ruumiinrakenteensakin puolesta bengali on taitava ja innokas kiipeilijä joka pitää korkeista paikoista.

Hän on hybridi kissa myytävänä Bengalin kissanpennut myytävänä rag-doll kissanpennut myytävänä Bengal kissat myytävänä persialaiset kissanpennut aikuinen bengali kissa myytävänä aikuinen bengali kissa Bengali kotikissan ja Aasian leopardin Prionailurus Bengalensis välissä. Suurten kissaeläinten häntää muistuttava vahva ja keskipitkä häntä jota kissa kantaa matalalla. Se on alun perin kotoisin Burmasta eli nykyisestä Myanmarista.

Bengalin kissa Heillä on leopardimaisia merkintöjä ja ruusukkeita jotka näkyvät kehonsa takana ja sivuilla. Sitä ei pidä sekoittaa nimeltään lähes samanlaiseen pyhään birmaan jolla on pitkäkarvainen turkki. Sinun täytyy kampata ne leikata kynnet 3 mm puhdista korvat.

Nämä sulavat kaunottaret eivät vaadi monimutkaista hoitoa. Bengali-kissat eivät ole liian suuria kissat painavat jopa 8 kg kissojen paino on tuskin 6 kg. Rauhalliset kissat kuten persialainen ja brittiläinen lyhytkarva eivät sovi bengalikissan kaveriksi.


Bengalikissa Kissarotuja Zooplus Tietonurkka


Bengali Rotukirjasto Kissat Purina Suomi


Bengalin Kissa Hoidon Luonne Ja Ominaisuudet


Mika On Bengalin Kissojen Luonne


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Featured Post

Kissalla 6 Varvasta

Vastausta ja 9396 t. Kuinka monta elävää olentoa oli matkalla kaupunkiin. Pin Oleh أم غلا Di Mis Wallpaper Ilustrasi Karakter Wallpaper K...