torstai 4. marraskuuta 2021

Kissa Oksentaa Ja Pissaa

Kissan munuaisten vajaatoiminta tarkoittaa että munuaisten kyky poistaa aineenvaihdunnan jätteitä ja ylläpitää neste- sekä elektrolyyttitasapainoa on vähentynyt. Hyvin harvoin sairaskaan kissa nukkuu kotona helposti ja nopeasti ikiuneen.


Kissa Oksentaa Ell Asema Koira Kissaklinikka Oy Turku

Kissat voivat myös oksentaa karvapalloja jotka ovat joutuneet suolistoon kissan nuollessa itseään.

Kissa oksentaa ja pissaa. Kissa on madotettu oksentelun vuoksi neljä päivää sitten mutta en oikein usko matoinfektioon koska karva kiiltää. Adalmiina on nuori kissa. Kissa oli kotona koko päivän haimme sen meille vasta illalla joten niukka ruokailu ja hiekkalaatikon täyttymättömyys ei selity vieraalla paikalla.

Herätessään kissa saattaa oksentaa tai virtsata alleen. Kun koiran tai kissan vointi tai muu lemmikin hyvinvointiin liittyvä asia huolestuttaa varaa aika yleiskäyntiin eläinlääkärin vastaantotolle. Monesti oksennus on vain limaa ja vaahtoa.

Jos kissa oksentaa 1-2 kertaa viikossa ja aina ahmimisen yhteydessä en olisi huolissani enkä hakeutuisi jatkotutkimuksiin. Meillä yksi kissa oksenteli öisin kun oli ollu liian pitkään syömättä ja maha oli tyhjä. Ikääntyvän kissan kanssa tulee myös eteen lemmikistä luopumisen aika.

Kissan ohutsuolen ripulia tulee kerrallaan paljon sen väri voi vaihdella esimerkiksi vihreästä oranssiin ja se saattaa sisältää sulamatonta ruokaa. Kissan ulosteen tarkistaminen voi olla vaikeaa koska kissa saattaa pyrkiä ulos asioilleen. Kissat kärsivät herkästi erilaisista virtsatievaivoista koska ne juovat niukasti ja virtsaavat vähän.

Mittaa kissan juoma vesimäärä. Eläinlääkäri haluaa joskus tietää paljonko kissa juo vuorokaudessa. Jos kissa oksentaa jatai ripuloi kasvaa tarvekin vastaavasti.

Kissan oksentelu voi olla säännöllistä tai satunnaista ja. Kissan heräämistä tulee seurata tapaturmien välttämiseksi. Mikäli huomaat kissasi käytöksessä epänormaaleja muutoksia ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Tärkeintä on että vanha kissa saa hoitoa sekä ansaitsemansa erityishuomion. Kissalle laitetaan peti lattialle. Virtsateiden tukkeutuminen ja tulehtuminen ovatkin yleisimpiä syitä siihen.

Päätös pitkäaikaisen lemmikin eutanasiasta ei ole helppo mutta on hyvä muistaa että sairaan vanhan kissan hoitomuotoja punnittaessa eutanasia on inhimillinen ja kivuton vaihtoehto. Äkillinen oksentelu on useimmiten vaaratonta ja voi johtua tilapäisestä vatsan toimintahäiriöstä tai karvapalloista. Kun aletaan selvittää miksi kissa pissaa hiekkalaatikkonsa ulkopuolelle tarvitaan tarkat tiedot kissan voinnista elinympäristöstä hiekkalaatikosta ja hiekan laadusta virtsaamiskäyttäytymisen muutoksista paikoista joihin kissa tarpeensa tekee sekä monista muista seikoista kertoo kissalääketieteeseen perehtynyt eläinlääkäri MANZCVS Medicine of Cats Teija Immonen os.

Mikäli kissa oksentaa kaiken mitä se syö tai oksentaa verta on välittömästi oltava yhteydessä eläinlääkäriin. Kissa ei juo tai oksentaa nesteen. Niitä vanhan kissan vaivoja joiden sekundaarisena seurauksena.

Koiran tai kissan yleiskäynti. Kissoille tarkoitettu maitohappobakteerilisä anna pakkauksen ohjeen mukaan Pidä ulkoileva kissa sisällä jotta näet mihin suuntaan oireet kehittyvät. Kissan nuollessa itseään se nielee karvoja ja sulamattomat karvat kiertyvät mahalaukussa pötkyläksi jonka kissa oksentaa.

Juotin hänelle väkisin ruiskulla vettä jottei kissa. Eläinlääkärisivustolla luki ettei kissan oksentelusta pidä huolestua kunhan kissa juo ja pissaa eikä yleisvointi muuten heikkene kovin ja ettei ole verta oksennuksen tai ulosteen seassa. Kissa voi kärsiä myös oksentelusta ja ilmavaivoista ja se saattaa laihtua.

Satunnaiset karvapallo oksentamiset tai esimerkiksi autossa ilmenevä matkapahoinvoinnin aiheuttama oksentelu taas eivät vaadi niin välitöntä hoitoa. Miksi kissa pissaa väärään paikkaan ja miten saan sen lopettamaan. Tilannetta pahentaa se että kissa oppii pelkäämään matkustamista ja oksentaa jatkossa yhä herkemmin.

Eläinlääkärikäynnillä kissan tila ja ripulin syy pyritään selvittämään esimerkiksi verikokeilla. Kissa oksentaa jatkuvasti. Joten ei pitäisi kai huolestua kovin mutta kyllähän tää silti laittaa.

Pahoinvointi voi olla seurausta pilaantuneen ruoan syömisestä. Joskus kissa voi oksentaa nälkäänsä. 05 dl nestettä painokiloa kohden.

Se ei ole sairaus vaan tila johon useat sairaudet voivat johtaa. Vajaatoiminnan oireet alkavat kun munuaisten toimintakapasiteetista on jäljellä enää noin 2050. Kun annettin kuivamuonan olla vapaasti saatavilla ja kissa kävi sitä napostelemassa kun itse halusi oksentelu loppui.

Kissani ei juossut ovelle vastaan eikä maukunut tai ollut mitenkään pirteä tai normaali. Jos oksentelua on useammin ja siihen ei liity ahmimista on kyseessä krooninen sairaus jonka seurauksena oksentaminen tapahtuu. Kissa oksentaa lihansyöjänä helposti eikä oksentaminen ole aina merkki mistään vakavasta.

Kastroidut ja sterilisoidut kissat eivät yleensä merkitse reviiriään tai tekevät niin hyvin harvoin. Kissa on olemukseltaan nuutunut ja unelias. Etenkin jos kastraatio tai sterilisaatio on ehditty suorittaa ennen kissan sukukypsyyttä tai ennen kuin merkkailukäyttäytymisestä on tullut jo kissalle tapa.

Kissan päivittäinen nesteentarve on n. Kaada mitta-astiaan litra vettä ja mittaa ja merkitse ylös vuorokaudessa kuluva vesimäärä. Oikealla hoidolla sairauden etenemistä voidaan kuitenkin selvästi hidastaa ja kissan elinikää pidentää.

Oksentelevan kissan matohäädöstä on huolehdittava sillä sisäloiset voivat aiheuttaa oksentelua. Riittävästä nesteensaannista on huolehdittava. Ruumiinlämmön ylläpitäminen on tärkeää nukutuksen jälkeen tarvittaessa kissan päälle laitetaan peitto.

Kaula ja pää tulee suoristaa hengityksen helpottamiseksi. Milloin otan yhteyttä eläinlääkäriin. Yleiskäynnillä eläinlääkäri tutkii koiran tai kissan huolellisesti ja keskustelee kanssasi lemmikin oireista ja.

Kissan akuutilla oksentelulla tarkoitetaan alle 3 päivää kestänyttä oksentamista joka paranee itsestään ilman suurempia toimenpiteitä. Krooninen munuaisten vajaatoiminta on etenkin vanhempien kissojen vaiva jota ei ikävä kyllä voida parantaa. Kissan taustoista ei ole tietoa tai se on tuotu ulkomailta.

Myös oksenteluja vakavammista syistä kuten vierasesineiden aiheuttamista tukoksista tavataan tämä on kuitenkin harvinaisempaa. Myös ylipaino ja liikkumattomuus voivat aiheuttaa ongelmia hiekkalaatikon puolella. Noin pariviikkoa sitten kun tulin kotiin toinen kissoistani oli oksennellut koko eteisen maton täyteen nestemäistä oksennusta.

Karvapallojen oksentaminen on etenkin pitkäkarvaisilla kissaroduilla normaalia.


Kissa Oksentaa Mika Hatana Omaelainklinikka


Kissa Oksentaa Ell Asema Koira Kissaklinikka Oy Turku


Kissa Oksentaa Ell Asema Koira Kissaklinikka Oy Turku


Kissa Oksentaa Ell Asema Koira Kissaklinikka Oy Turku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Featured Post

Kissalla 6 Varvasta

Vastausta ja 9396 t. Kuinka monta elävää olentoa oli matkalla kaupunkiin. Pin Oleh أم غلا Di Mis Wallpaper Ilustrasi Karakter Wallpaper K...