tiistai 21. joulukuuta 2021

Burma Kissa Luonne

Kissa voi pihistä ja niiskuttaa mutta se ei rohise samaan tapaan kuin bulldogit äänet eivät ole niin raakoja. Burman kissa tai pyhä Burma Birman kissa - puolipitkien pitkäkarvaisten kissojen rotu jonka väri on väripiste joka yhden legendan mukaan on peräisin BurmastaTämän rodun kissoille on ominaista valkoisten käsineiden ja sinisten silmien läsnäolo.


Burma Rotukirjasto Kissat Purina Suomi

Kissa Sacred Cat of Burma Fanciers of Finland ry.

Burma kissa luonne. Jalostusohjelmien myötä värejä on sittemmin tullut useita. Heidän kotipaikkansa on Burma pieni Aasian maa jossa on monia buddhalaisia luostareita. Kasvatus ei aluksi ollut lainkaan helppoa sillä kapea kanta teki tepposiaan.

Burmankissaa ei tule sekoittaa. Ruskeatäplikäs bengali on alkuperäinen väri jota on bengalikissan jalostuksessa pyritty kehittämään. Pidän enemmän tästä tavallisemman näköisestä naamiokissasta ulkonäöltään se ei ole niin siro ja isompikorvainen kuin sukulaisensa moderni siamilainen.

Lots Of LoveKun pyysin postaustoiveita blogiarvonnan yhteydessä joku heitti kysymyksen miksi otin juuri burman. Burma on kaikin tavoin passeli kissa. Burma - kissa legendasta.

Kissat ovat kuitenkin lihansyöjiä ja ne tarvitsevat ravinnostaan 41tä eri ravintoainetta. TURKIN VÄRIT JA KUVIOT. Itämainen lyhytkarva on erittäin älykäs ketterä ja urheilullinen ja se rakastaa leikkiä.

Se kykenee täysin avaamaan ovia ja laatikoita tai penkomaan käsilaukkuasi. Pidä sen kiireiset aivot aktiivisina palapelileluilla ja sen keho liikkeellä kiusaajaleluilla joita se voi jahdata sekä isolla kissapuulla johon se voi kiivetä. Aasialaiset kissat ovat erittäin älykkäitä ja voivat oppia esimerkiksi avaamaan ovia.

Burma on yksi harvoista kissaroduista jolla on kaksi erilaista rotustandardia sen mukaan onko kyse eurooppalaisista vai merentakaisista kissoista. Kuvaus luonne hoidon piirteet kuvat ja omistajien arviot. Burmilla on hurmaavan kaunis kissa jolla on ihana luonne.

Burma rakastaa sinua syvästi jos olet sen rakkauden arvoinen. Ruotsi oli vuorossa 1950-luvulla ja Suomi tuli perässä 1960-luvulla. Eurooppaan rotu saapui 1949 kun Englantiin saapuivat kaksi naarasta sekä uros.

Siihen yritän nyt hieman vastataEn alunperin ollut ottamassa rotukissaa vaan tarkoitus oli antaa hyvä koti jollekin Helsingin Eläinsuojelukeskuksen huostassa olevalle kisulle. Niillä on tietenkin yhteisiä piirteitä. Tällä pikku juttelijalla on myös kova ääni joka ei tosin ole ihan yhtä käheä kuin siamilaisilla.

Amerikkalainen burma on tanakkavartaloinen ja leveärintainen kissa jolla on leveä pää ja lyhyehkö kuono. Wong Mau astutettiin ruskeanaamioisella siamilaisuroksella ja burma-rotu syntyi. Tämä eläin on epätavallisen kaunis ja siro sillä on silkkikarva ja epätavallinen kuono.

Jotkut määräytyvät perinnöllisyyden toiset rodun mukaan. Burma kissan esi-isät ovat siamilaiskissa ja Burmasta nykyisestä Myanmarista peräisin oleva kuparikissa. Mutta jos en toiseksi kissaksi ottaisi tyypitettyä siamilaista voisin vakavasti harkita thai-kissaa eli vanhanajan siamilaista joka on luonteeltaan kuten kaikki aasialaiset rodut.

Luonne ja ulkonäkö. Se kävelee pantterin tavoin uljaat lihakset näkyvät välkkyvän turkin alta silmien säihke lisää vaikuttavuutta. Sosiaalinen ihmisystävällinen ja älykäs.

Monista kotieläinrotuista roduista vain yhdellä on nimensä pyhä sana ja tämä itsessään puhuu paljon. Jokainen kissa on ainutlaatuinen ja niillä kaikilla on ravinnon suhteen suosikkeja inhokkeja ja yksilöllisiä tarpeita. Legendan mukaan Burman temppeleissä lähtevien munkkien sielut siirtyivät temppelikissojen ruumiisiin.

Siksi hengitysongelmaa ei välttämättä tunnista. Burmilla on vilkas ihmisrakas ja erittäin seurallinen. Burman kissa Kaikki eurooppalaisesta burman kissarodusta.

Burmillat ovat uteliaita ja seuraavat omistajiaan mitä tahansa ne tekevätkin. Nykyaikaisen burmankissan matriarkka oli pieni tummanruskea kissa nimeltä Wong Mau. Pyhä Burma vaikka se on edelleen harvinaisten rotujen joukossa mutta kissojen hyveiden todellisten tuntijoiden keskuudessa se on kiinnostunut koko maailmasta.

Aasian leopardikissan väri on luonnollisesti täplikäs. Jokainen niistä on erillinen riippumaton henkilö jolla on omat tavat luonne ja tottumukset. Burman kissa on rauhallinen ja lempeä eläin jolla on hyvät käytöstavat.

Burma-rotu saapui ensimmäisen kerran Yhdysvaltoihin 1930-luvulla kun laivastolääkäri Joseph Thomson toi Burmasta nykyinen Myanmar ruskean kissan nimeltään Wong Mau jota pidetään burmankissojen esiäitinä. Pieni mutta sileä pyöreä ja hyvin rakennettu Burman kissa hänen luonteensa ja tottumuksensa muistuttavat itse asiassa hiljaisen munkin käyttäytymistä. Sosiaalisena olentona burma rakastaa seuraa ja inhoaa olla yksin.

Burmilla on siis aina siellä missä ihminenkin osallistuen kaikkeen mitä perheessä tehdään. Se osallistuu leipomiseen tiskaamiseen lakanoiden vaihtoon tulee mukaan kylpyhuoneeseen ja avustaa siivouksessa. Ruotsi sai ensimmäiset burmansa 1957 ja sieltä burma tuli Suomeen vuonna 1958.

Burmilla ei ole yhtä riehakas kuin burma mutta ei aivan yhtä rauhallinen kuin persialainen. Bengalirodun harrastajilla on tavoitteena jalostaa mahdollisimman paljon Aasian leopardikissaa muistuttava kissa joka on kuitenkin täysin kesykissa. Burma tunnustettiin rotuna ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa josta se tuli Eurooppaan 1940-luvulla.

Siinä on yksinkertaista suuruutta. Burma on lyhytkarvainen kissarotu. Yhdistyksen nimi muutettiin 3132005 kuuluvaksi Pyhä Birman Kissa Sacred Birmans in Finland ry.

Luonne ei ollut paras mahdollinen burma ei ollut ihmisystävällinen kissa. Jokainen kissan omistaja kertoo että jokaisella kissalla on merkki. Pyhät kissat ja kissat tulee hyvin toimeen ihmisten ja muiden lemmikkien kanssa olivatpa he muiden lajien koiria tai kissoja heillä on rauhallinen ja jossain määrin kunnioittava suhdeTämä ei kuitenkaan koske pieniä jyrsijöitä ja lintuja Burman kissa on erinomainen metsästäjä joten on parempi pitää hamstereiden papukaijojen ja kanarialinjojen häkit hyvin suljettuina.

Gustafsson sanoo että jalostus herättää suuria tunteita ja sitä ohjaavat pitkälti näyttelymenestys ja raha. Tutustuttuani kuitenkin kaverini burmaan terkut vaan Ellalle aloin. Yhdistyksen tarkoi-tuksena on toimia pyhä birma -kissojen tunnetuksi teke-misessä säilyttää rotu korkealla tasolla ja koota birmojen.

Toisen maailmansodan jälkeen burma otti tassuihinsa Englannin ja pian sen jälkeen astui maihin Euroopan mantereelle. Luonne burmassa on kuitenkin parasta. Tällä poikkeuksellisen sosiaalisella energisellä ja elämäniloisella kissalla on voimakas luonne eikä se pelkää mitään.

Burma on keskikokoinen lihaksikas kissa se painaa paljon enemmän kuin syliinottaja voisi arvata. Se juuri omana itsenään on kodin elävä taideteos. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä vajaa 650 jäsentä.

Isosta-Britanniasta lähtöisin olevan eurooppalaisen burman vartalo on sen sijaan. Niiden uskotaan olleen temppeli- ja palatsikissoja joita papit kasvattivat ja pitivät. Burma on erittäin ystävällinen ja hellyydenkipeä olento joka tarvitsee ihmisten huomiota ollakseen onnellinen.

Se rakastaa huomiota ja haluaa olla osana perhettä.


Burma Kissanrodut Zooplus Tietonurkka


Burma Rotuna Fi Shu Shun


Burma Kissanrodut Zooplus Tietonurkka


Burma Kissa Silkkiin Kaaritty Tiiliskivi 2021


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Featured Post

Kissalla 6 Varvasta

Vastausta ja 9396 t. Kuinka monta elävää olentoa oli matkalla kaupunkiin. Pin Oleh أم غلا Di Mis Wallpaper Ilustrasi Karakter Wallpaper K...