maanantai 13. joulukuuta 2021

Kissa Fip

Tutkimustiedon lisääntyessä on käynyt ilmi että nimitys tarttuva vatsakalvontulehdus on harhaanjohtava. FIP-virus sinällään ei tartu vaan koronavirus mutatoituu FIP-virukseksi kissayksilössä ja aiheuttaa sairauden.


Pin Em Printy

Our analysis times are very short and our prices competitive.

Kissa fip. Kissan FIV on erittäin isäntäspesifinen ja tarkka kasvuvaatimustensa suhteen. FIP on siitä hankala vaiva ettei sitä pystytä elävästä kissasta luotettavasti tutkimaan. Vasta-aineista saadaan selville vain se onko kissalla joskus ollut koronavirus.

FIP perustietoa kasvattajille ja kissanomistajille Outi Niemi Poisons kissala julkaistu Korvalehdessä 22009 FIP eli kissan tarttuva vatsakalvontulehdus on saanut nimensä yleisimpien oireiden perusteella. Mitä tapahtuu FIPiin sairastuneelle kissalle. Aiheuttajien lisäksi tautien leviämiseen vaikuttavat kissan ympäristö sekä kissan oma yleiskunto.

Our FIP DNA test is based on RT-PCR which is more accurate than traditional methods. Kissan FIP sijaiskodin kokemuksia Dewille-blogi Mörkö nimeltä FIP Pissasirkus-blogi. Veressä olevat vasta-aineet eivät aina tarkoita että kissalla on FIP.

Kissa saattaa myös ripuloida ja laihtua rankasti. FIP iskee varsinkin niihin kissoihin joiden immuunipuolustuskyky on jollain tavalla vaarantunut. Kissan FIV on erittäin isäntäspesifinen ja tarkka kasvuvaatimukstensa suhteen.

FIP on siitä hankala vaiva ettei sitä pystytä elävästä kissasta luotettavasti tutkimaan. FIP Fifgters ryhmässä sanottiin ettei mikään verkokeissa viittaa siiheen. Keskustele eläinlääkärin kanssa rokotteista jotka uusi kissanpentusi tarvitsee.

Kissan elinympäristössä on runsaasti lääkeaineita kasveja ja muita kemikaaleja jotka ovat myrkyllisiä kissalle. Kissan koronavirus FCoV on kissoilla hyvin yleinen. Jatkoin pakkoruokintaa pyysin eläinlääkäriltä sappitiehyisiin yms.

FIP- ja FEC-virus ovat niin lähellä toisiaan ettei ole mitään serologisia testejä jotka voisivat osoittaa kummasta tartunnasta on kyse. Virukselle ovat alttiita etenkin nuoret kissat jotka elävät. Ikävä kyllä FIPiin ei toistaiseksi ole parantavaa hoitoa vaan tauti johtaa kuolemaan.

Koska FIP-rokote ei kuulu perusrokotteisiin sitä ei anneta kaikille kissanpennuille tai kissoille. Mushun oireet olivat moninaiset ja sen kohdalla FIP oli vaihtoehto alusta saakka. Kissan koronavirus tartunta ja oireet.

Positiivinen tulos ilmoittaa vain että kissa on ollut kontaktissa coronaviruksen kanssa. Sen sijaan FIP johtaa aina kuolemaan. Kortisoni tai jonkin muun sairauden esim.

Usein tutkimuksissa mitataan veressä olevien vasta-aineiden määrä mutta tulosten tulkitseminen on vaikeaa eikä anna välttämättä tarvittavaa tietoa. Puhjennut FIP on tappava eikä siihen ole parannuskeinoa. Yleisintä FIP on kuitenkin alle vuoden ikäisillä kissoilla.

Genimal is the leader in DNA testing in Europe and worldwide. Erilaiset virukset bakteerit sienet ja loiset. Kissan diagnosointi ei ole helppoa.

Eläinlääkärin suositukset perustuvat kissan elämäntapaan esimerkiksi siihen liikkuuko kissa ulkona ja onko se kosketuksissa. The FIP Feline coronavirus is a very common diseases in cats. Esimerkiksi FIV- ja FeLV-sairastavat kissat ovat FIPin riskiryhmää.

Kissan jolla on kostea FIP tulisi olla serologisissa kokeissa positiivinen FCoVlle kokonaisproteiinipitoisuuden tulee olla yli 35 gl ja albumiini-globuliinisuhteen alle 04 tai ainakin alle 08 AGPn tulisi olla korkea yli 1500 µgml ja irtosolunäytteessä tulisi näkyä vain harvoja tumallisia soluja jotka ovat pääasiassa. Kissan leukemiavirus FeLV Janina Pohju FIV ja FeLV Pissasirkus-blogi. Usein yhden kissan kuoltua FIPiin samassa taloudessa saattaa olla toinen kissa joka on saanut tartunnan mutta on täysin terve.

FIP on on laajan ja vilkkaan tutkimuksen kohteena useissa maissa. Liittyvään tulehdukseeen suolistossa antibiootit ja kissa on kunnossa. Positiiviseksi todetun kissan elinaikaan vaikuttavat monet tekijät keskimääräinen odotettavissa oleva elinaika on vaihdellut eri lähteiden mukaan noin 1n ja 70 kkn välillä.

Kotona akuuttihoidon voi tehdä oksettamalla kissa 3 vetyperoksin pienen aterian avulla 1-5 mlkg n. FIP eli kissan tarttuva vatsakalvontulehdus on koronaviruksen aiheuttama tulehdussairaus. Molemmat virukset jakautuvat kahteen eri tyyppiin stereotyyppiin l ja ll jotka eroavat toisistaan.

Mushun oireet olivat moninaiset ja sen kohdalla FIP oli vaihtoehto alusta saakka. Mikäli epäillään että kissa on saanut myrkkyjä tai ollut niihin kosketuksessa on tärkeää että kissa viedään hyvin nopeasti eläinlääkärin vastaanotolle. Mushunkin kuoleman jälkeen saimme varmistuksen FIPistä vasta kun kissa oli lähetetty tutkittavaksi ruokavirastoon.

FELV Lyhenne FELV tulee sanoista Feline leukemia virus. Tutkimusta kuitenkin tehdään koko ajan joten toivottavasti. Kissan koronaviruksiin kuuluvat feline enterale coronavirus FECV ja siitä syntyvä feline infectious peritonitis -virus FIPV.

Jos sinulla on kissa joka on todettu FIV-positiiviseksi niin hoida häntä hyvin ja pidä rokotukset voimassa siihen saakka kun kissallasi alkaa krooninen vaihe ellei eläinlääkäri toisin suosittele. Tällä hetkellä ei ole olemassa lääkkeitä jotka estäisivät koronavirustartunnan saaneita kissoja kehittämästä FIPiä mutta on olemassa monia muita keinoja joilla kissoja voidaan auttaa tartunnan kanssa. Se aiheuttaa tyypillisesti lieviä flunssan kaltaisia oireita sekä yleisiä vatsaoireita kuten ripulia ja oksentelua.

Miten se voidaan diagnosoida. Kissojen tartuntataudit FELV FIV ja FIP ovat parantumattomia mutta FIV- tai FELV- positiivinen kissa voi hyvällä hoidolla elää vielä monta vuotta onnellista kissanelämää taudin toteamisen jälkeen. Yli 10-vuotiailla myös riski lisääntyy.

Positiiviseksi todetun kissan elinaikaan vaikuttavat monet tekijät keskimääräinen odotettavissa oleva elinaika on vaihdellut eri lähteiden mukaan noin 1-70 kkn välillä. Tarttuvia sairauksia kissoilla aiheuttavat mm. Mushunkin kuoleman jälkeen saimme varmistuksen FIPistä vasta kun kissa oli lähetetty tutkittavaksi ruokavirastoon.

Mitään rokotetta tai hoitokeinoa tartuntaan ei ole vaan kissa kuolee. Minun kissalleni 3 eläinlääkäriä Suomessa sanoi että on mahdollisesti FIPin kuiva muoto. Merkittäväksi patogeeniksi koronaviruksen tekee se että viruksen mutatoitunut muoto aiheuttaa tietyille yksilöille tarttuvan vatsakalvontulehduksen eli FIPn Feline Infectious Peritonitis.

FIP-testi ei kerro onko kissalassa FIP. Yleisesti pennut ja vanhat kissat sekä kissat joilla lääkityksen esim. FIP on on laajan ja vilkkaan tutkimuksen kohteena useissa maissa.


Pin On All About Cats


Black Cat Appreciation Day 30 Black Beauties Picture Gallery Cattime Black Cat Appreciation Day Black Cat Breeds Cute Black Cats


Mantan Kekasih Pretty Cats Cats Beautiful Cats


Simply Gorgeous 23rd October 2015 Beautiful Cats Kittens Cutest Cute Cats


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Featured Post

Kissalla 6 Varvasta

Vastausta ja 9396 t. Kuinka monta elävää olentoa oli matkalla kaupunkiin. Pin Oleh أم غلا Di Mis Wallpaper Ilustrasi Karakter Wallpaper K...