lauantai 11. joulukuuta 2021

Rescue Koira Riskit

Rescue-koirien terveydentila ja mahdolliset tarttuvat taudit ovat yleisin huolen aihe. Rescue-koiriin liittyy erilaisia virheellisiä uskomuksia ja epäloogisia ajatuksia jotka.


Suomen Kieleen Tupsahti Sana Rescuekoira Ja Sekaannus Oli Valmis Kieliasiantuntijakin Ihmeissaan Yle Uutiset Yle Fi

Koirat ovat saaneet maahantuontiin vaadittavat rokotukset ja lääkitykset ja eläinlääkäri on tutkinut ja testannut koiran eri tautien varalta.

Rescue koira riskit. Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin katso ohjeet täältä. Norjaan ei enään 2021 saa turistikaan viedä lemmikkiä jos ei ole paikallisen kennelliiton rekisteröimä ja passit kunnossa. Kaikki rescuekoiraa adoptoivat perheet tietävät ne riskit.

Koiralla ei todennäköisimmin ole loisia sen tullessa Suomeen mutta ylimääräiset lääkitykset on tärkeä antaa riskien minimoimiseksi Kaikilta kauttamme Suomeen tuoduilta koirilta on testattu yleisimmät Bulgariassa esiintyvät tartuntataudit kuten anaplasmoosi ehrlichioosi leishmanioosi sydänmato dirofilaria immitis ja borrelioosi. Niin paljon näistä koirista ja heidän menneisyydestään ei tiedetä. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa.

En voi sanoa naiivisti että rescue-koirissa ei ole koskaan tauteja tai sairauksia. Yhdistys antaa uusille omistajille kaiken saatavilla olevan tiedon koiran terveydentilanteesta. Syksyn tullen puista tippuvat hevoskastanjat ja tammenterhot voivat näyttää makupaloilta uteliaille koirille samoin kuin metsässä kasvavat sienet.

Et käytännössä koskaan tule omistamaan rescue-koiraa koska koiran luovuttava taho saa päättää kaikesta ja kytätä halutessaan häiritsevästikin koiran uutta omistajaa. Kadulta tai se on hylätty ja kodin löytäminen sen kotimaasta olisi hyvin haasteellista tai mahdotonta. Koirien tuonnissa Suomeen noudatamme Eviran eläintuontia koskevia määräyksiä ja sääntöjä ja kaikki koirat käyvät eläinlääkärin tarkastuksessa ennen Suomeen tuloa.

Hankkeen myötä toivotaan rescuekoiran adoptoimisen muodostuvan entistä turvallisemmaksi sekä ns. Harmillisen usein uudelle omistajalle selviää vasta koiran ollessa Suomessa millaista hoitoa sen vammat tai sairaudet vaativat tai että koira ylipäätään on sairas. Virosta Espanjasta Romaniasta ja Latviasta.

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu sirutettu rokotettu sekä steriloitukastroitu. Eläinlääkkeiden tuonti nousi esiin talvella 2017 niin sanottujen rescue-koirien tuonnin yhteydessä. Rescuekoirat ei siis pääse edes lomille ikinä pohjoismaihin kohta.

Toki ymmärrän auttamisen halun kun tietää miten koiria Romaniassa kohdellaan. Koira tulee maahan yhdistyksen yhdyshenkilön ns. Jos päättää hankkia rescue-koiran on tiedettävä riskit ja miten niitä minimoidaan.

Neuvottelukunnassa todettiin että rescue-eläinten tuonti on joka tapauksessa nykypäivää. Marianna Lammi 2011 Mikä on rescuekoira. Tuntuu koirayksilön fyysisen maastasiirtymisen olevan suurempi tavoite kuin varsinainen kokonaisuudesta huolehtiminen.

Vaikka suuressa kuvassa yhden eläimen pelastaminen voi tuntua merkityksettömältä merkitsee se juuri sinun valitsemallesi kodittomalle kaikkea. Kaikkia niiden kantamia loisia ja bakteereja ei pystytä valvomaan. On osattava valita asiansa osaava järjestö joka toimii vastuullisesti.

Rescue-koiran omistajana ei ole kiva saada sellaista luettavaa kotiinsa. Venäjälläkin on parempia tarhoja. Koirilla on asianmukaiset rokotukset ja niille teetetään loistestit.

Teemme riskien minimoimiseksi kuitenkin kaiken mahdollisen. Kaikista riskeistä huolimatta rescuen hankintaa harkitessaan kannattaa miettiä myös hyviä puolia. Voisin kuvitella että rescue-koirien adoptoijat olisivat keskimääräistä parempia koiranomistajia kun koiran hankintaan liittyy selkeitä epäitsekkäitä syitä verrattuna rotukoiran hankintaan.

Riskit ovat olemassa muutenkin koirat eivät ole ainoa reitti taudeille Suomeen mutta ne lisäävät. Rescue-yhdistyksellä on myös suuri vastuu siitä että koira ei aiheuta MITÄÄN riskejä siihen elinympäristöön missä sen on tarkoitus tulla elämään. Rescue-koiria tuodaan Suomeen vuosittain 1500-2000 kappaletta.

Meinasin otsikkoosi vastata että koska mulla on jo D Mutta siis joo en ole hankkimassa koiraa ja siten en kuulunutkaan kysymyksesi kohderyhmään. Rescue koirat tullaan kieltämään suomessa lähiaikoina kutren Norja jo tehnyt ja TanskaRuotsikin suunnittelee samaa ensivuoden alkuun. Silti ihmismieli on sellainen että uskotaan parasta.

-Neuvonnan jossa käydään läpi adoptoitavaan koiraan liittyvät asiat ja riskit ennen adoptiopäätöstä esimterveys muuttuva käytös kotioloissa. Tämä kuuluu vastuulliseen toimintaan eläimen adoptoinnin ei koskaan tule olla vain ilmoitusluontoinen asia. Responsible Rescue-yhdistyksiltä koiraa adoptoidessa kotiehdokkaiden kanssa keskustellaan huolellisesti koiran adoptiosta ja pohditaan yhdessä myös riskitekijöitä.

Vaikka koirilla on joskus rankat menneisyydet täytyy niiden uusien omistajien voida olla varmoja siitä että koirista voidaan vielä saada yhteiskuntakelvollisia. Kirjoitan rescue-koirista kokemusasiantuntijana sillä itselläni on ollut neljä espanjalaiselta tarhalta Suomeen tuotua rakkia. Kotisivuiltamme löytyvät aina ajantasaiset tiedot terveysasioista.

Koiramme käyvät läpi muun muassa kattavan rokotusohjelman. Rescuekoiraksi nimitetään tavallisimmin ulkomaiselta koiratarhalta Suomeen tuotua koiraa. -- Tulin todella surulliseksi kun Koiramme-lehti 32010 putosi postiluukustani alas.

Ja tuonti on kaupallista toimintaa. Responsible Rescue -sitoutunut yhdistys noudattaa toiminnassaan alla listattuja kriteerejä. Yhdistyksemme Rescue Ystävät ry pitää erittäin tärkeänä asiana toimia vastuullisesti ja mahdollisimman riskittömästi.

Omistan myös rotukoiran ja olen tähän asti kuulunut Kennel-liittoon oikeastaan vain Koiramme. Romanian rescuet ovat pelkkää bisnestä. Lisäksi eläinlääkäri tutkii ne ennen Suomeen tuloa.

Mutta rescue on riski suuri riski. Tutkitusti tuontikoirilla on myös antibiooteille resistenttejä bakteereja. Rescue-koirat ovat tautiriski vaikka ne tuotaisiin kaikkien säädösten mukaisesti.

E4rt5y67jk8 13122014 1526 Suomessa suomalaisia ottakaa niitä. Thaimaassa koirat jolkottelevat usein vapaana ja tämä tuo koirille vapauden ja riskit. Lentokummi mukana minkä jälkeen se luovutetaan uudelle omistajalle.

Vastuulliset yhdistykset yrittävät parhaansa selittää että koiralla saattaa olla piileviä vammoja tai sairauksia. Toisenlaiset rescuet tulevat luotettavimmista paikoista luotettavimmista tarhoista. Rescue-koiralla tarkoitetaan yleensä ulkomailta hylättyjä koiria säilyttävältä tarhalta hankittua koiraa.

Tammenterhot hevoskastanjat ja monet sienet voivat kuitenkin olla koiralle myrkyllisiä eli koiranomistajan tulee olla tarkkana syksyn kävelylenkeillä ja tarkkailla että koira ei syö mitään maasta löytämäänsä. Tässä kirje hieman muokattuna jonka lähetin Kennel-liittoon vastineeksi Koiramme 310 rescue-koira-aiheiseen artikkeliin. Koiria tuodaan myös omatoimisesti ilman yhdistysten apua ja usein ongelmat liittyvät juuri näihin tuonteihin.

Riskien ohella on hyvä nähdä myös rescue-toiminnan positiiviset vaikutukset eläinten. Englanninkielinen pelastamiseen viittaava rescue-sana johtuu siitä että koira on saatettu pelastaa esim. Yhdistys tuo koiran Suomeen toisesta EU-maasta.

Lisäksi tautien riskit halutaan minimoida. Adoptoinnin jälkeen tuetaan omistajaa mahdollisissa ongelmatilanteissa ja ohjataan viemään koira tarvittaessa lääkäriin kouluttajalle tms. Koiranpennut on madotettu sirutettu sekä rokotettu.


Rescuekoira Wikipedia


Elainlaakariliiton Johtaja Rescue Koiran Ottaminen Lapsiperheeseen On Hyvin Harkitsematon Teko Paikalliset Helsingin Uutiset


Rescue Koira Virosta Muutti Sallan Elaman Ennen Olin Kiinnostunut Lahinna Shoppailusta


Ulkomailta Tuodut Koirat Voivat Levittaa Tauteja Ja Kayttaytya Aggressiivisesti Varoittavat Viranomaiset Koirien Pelastaminen Ei Ratkaise Ongelmaa Kotimaa Hs Fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Featured Post

Kissalla 6 Varvasta

Vastausta ja 9396 t. Kuinka monta elävää olentoa oli matkalla kaupunkiin. Pin Oleh أم غلا Di Mis Wallpaper Ilustrasi Karakter Wallpaper K...